Collateral Carnage

Holy shit,

Zojuist zijn er een paar gruwelijke beelden vrijgegeven door WikiLeaks. Dat oorlog het slechtste in mensen bovenhaalt is ook hier weer overduidelijk te zien. Een stel trigger happy soldaatjes die vanuit een veilige helicopter burgers en een tweetal Reuters journalisten omver knalt.

Camera's worden voor raket wapens aangezien en als een bus met burgers de gewonden op komt halen wordt dat ook finaal aan flarden geschoten. Ondertussen zit je verbijsterd te luisteren naar het 'humorvolle' commentaar over de helicopter radio. Ze vinden het niet voldoende als iedereen dekking zoekt, iedereen moet dood. Als 8 minuten later een pantservoertuig over een lijk heen rijdt is het compleet.

Dit is bizar en weerzinwekkend. Je gaat je terecht afvragen wat de hell die Amerikanen daar nog doen. Hopelijk wordt dit een politiek struikelpunt dat de terugtrekking van westerse soldaten in gang gaat zetten. Als dit het trigger punt gaat worden zijn deze doden in ieder geval niet helemaal voor niks geweest.

Klik hier voor de volledige versie, hier voor het artikel op nu.nl, hier voor de pagina van wikileaks en hier voor hun getwitter.

Geen opmerkingen: